V občini Sveta Ana v Slovenskih goricah so po uspešno izpeljanem načrtu proračuna 2020 zadovoljni z realizacijo projektov. Hkrati pa so že predstavili prioritetne projekte za letošnje leto, med katere spadata dograditev vrtca in začetek regijskega projekta Kolesarke, ki se je premaknil v obstoječo finančno perspektivo.

Občina Sveta Ana v Slovenskih goricah je leto 2020 zaključila z uspešnim delovanjem na investicijskem področju, saj so vse načrtovane projekte realizirali, z izjemo dograditve vrtca, ki se je prestavil v sklop letošnjega proračuna

Poleg pridobitve novih prostorih v vrtcu pa bo eden pomembnejših projektov leta tudi regijski projekt Kolesarke, ki predvideva izgradnjo 15km kolesarskih povezav, dela pa se bodo predvidoma v letu 2021.  Občina je zato že  izpeljala javno razgrnitev in javno obravnavo sklepa o nujnosti gradnje Kolesarske povezave na področju celotnih Slovenskih goric.

Projekt se je, zaradi administrativnih pomanjkljivosti zavlekel v prihodnjo finančno perspektivo. Občina Sv. Ana pa v njem, kot partner, sodeluje z 15 okoliškimi občinami.

Župan Silvo Slaček pa upa, da se podobnih rešitev nadejajo tudi v občinami, ki so vključene v enega najpomembnejših regijskih projektov te finančne perspektive.

Ob dozidavi vrtca in sodelovanju v Kolesarkah pa so si na občini tudi v novem letu zagotovili sofinanciranje iz naslova LAS OVTAR Slovenskih goric, v sklopu katerega so prejeli sredstva za t.i. manjše investicije v vrednosti do 90,000e.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj