spot_img

Dobri mož iz pohorskih gozdov

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V rubriki Regionalni utrip tokrat predstavljamo možakarja, ki že leto za letom skrbi, da so hladni decembrski dnevih polni topline in pravljičnosti. Je največji prijatelj otrok in prav ti ga vsak konec leta najbolj nestrpno pričakujejo. Uspelo nam je govoriti z njim in v kratkem pogovoru smo izvedeli veliko, le tega, kje natančno se nahaja njegova koča, nam ni želel izdati.

December je čas, ko se uresničujejo najglobje otroške želje. Da katera izmed njih ne bi ostala preslišana bo tudi letos poskrbel Dedek Mraz, ki se je s pravljičnimi bitji znova spustil s Pohorja, da bi se družil s svojimi malimi prijatelji.
Kljub častitljivi starosti, o kateri govori dolga siva brada, se Dedek Mraz še vedno dobro počuti in je izvrstnega zdravja.

December je za Dedka Mraza najbolj deloven mesec v letu. V tem času mora obiskati prav vse otroke in jih obdariti, kar ni majhen zalogaj. Zato si po vrnitvi na Pohorje privošči nekaj počitka.

Na srečo ima Dedek Mraz veliko pomočnikov. Pomagajo mu njegova pravljična bitja, Babica Zima pa speče piškote, da delo lažje steče. Predvsem od starejših velikokrat slišimo, da so danes otroci veliko bolj poredni kot nekoč. A Dedek Mraz, ki o otrocih zagotovo največ ve, zagotavlja, da temu ni tako.

Ob tem nam je Dedek Mraz tudi zagotovil, da bodo prav vsi otroci letos dobili darila. Tudi Lan, Mia, Žan, Ameli in Izabela. Časa, da pošljete svoje pismo je še kar nekaj, Dedek Mraz se bo namreč v svojo kočo vrnili 28. decembra.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Kateri ukrepi so odpravljeni in kaj še ostaja v veljavi?

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) obvešča, da se z današnjim dnem ukinjajo zaščitno in...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img