spot_img

Dobra praksa pri reševanju problema najemnin poslovnih prostorov

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

 

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) se zaveda težkega položaja, s katerim se soočajo tako gospodarstvo, turizem, kot tudi posamezni poslovni subjekti, ki jim zaradi odsotnosti prihodkov od prodaje grozijo težave v poslovanju. Problematika plačevanja najemnin brez kakršnih koli finančnih prilivov je ena izmed njih: »Zavedamo se problema, da v tem času trgovine nimajo prihodkov, hkrati pa morajo plačevati fiksne stroške plačevanja najemnin. Ta trenutek nihče ne more predvideti vplivov in obsega, ki jih bo epidemija imela na našo državo, gospodarstvo in vsakega posameznika. Toda naša dolžnost je, in jemljem jo z vso odgovornostjo, da zagotovimo ukrepe, ki bodo tako državljanom kot gospodarstvu omogočili, da te težke čase čim lažje premostijo,« je dejal minister Zdravko Počivalšek.

Velikim so podaljšali rok za plačilo najemnine

Tudi v BTCju so mnenja, da je najpomembnejše, da odreagirajo hitro in prisluhnejo svojim poslovnim partnerjem. »Da bi omilili poslovne težave, ki so posledica zaprtja trgovin, smo že sprejeli določene ukrepe, s čimer želimo prispevati k njihovi likvidnosti. Večjim najemnikom bomo podaljšali rok za plačilo, manjšim oziroma najbolj ogroženim pa bomo poleg tega še dodatno prisluhnili na segmentu najemnin«, je dejal mag. Damjan Kralj, glavni izvršni direktor družbe BTC.

 

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Investicije dražje, roki izvedbe pa daljše

Gradbena dela na objektih in infrastrukturi, ki se izvajajo na območju Mestne občine Ptuj so ocenjena na 23, 5...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img