Dobili bodo tržnico, na Šarhovi poti pa so ostali brez igral

0
142

Konec prihodnjega tedna bodo občani Ruš in tudi vsi ostali, lahko nakupovali na novi tržnici, ki bo na enem mestu zbrala ponudbo lokalnih ponudnikov domačih proizvodov. Nosilec projekta je Kmetijska zadruga Ruše, ki je za zagon in delovanje tržnice pridobila tudi sredstva iz Evropskega sklada za razvoj podeželja. Da bodo Ruše ponovno dobile tržnico sicer veseli tudi Ruško županjo.

Čas za novo ruško tržnico je pravi. Lokalni pridelki so iz meseca v mesec bolj priljubljeni, v Rušah pa vsaj do zdaj ni bilo mogoče najti skoncentrirane ponudbe domačih proizvodov. “Ruški plac” bo odprt vsak petek med 13. in 18. uro, pri Kmetijski zadrugi Ruše na Areški cesti.

Če bodo Rušani dobili tržnico, pa so na drugi strani izginila igrala na Šarhovi poti. Že nekaj časa je občane, ki tam živijo, motil hrup. Igrala so bila za okoliške prebivalce tako moteča, da so se ti obrnili tudi na občinski svet Občine ruše. Vseeno pa bodo na Šarhovi poti otroci in njihovi starši v prihodnje še vedno dobrodošli. Pripravlja se nov projekt, ki bo poskrbel za nekoliko drugačno zabavo za najmlajše.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here