Do osrednje tržnice tudi s Strossmayerjeve

Osrednja mariborska tržnica bo v prihodnje dobila novo podobo. Stališče MO Maribor pravi, da je tržnica potrebna celovite prenove, a bodo na občini sprva primorani odkupiti stavbno pravico dela ploščadi, ki je v lasti podjetja Inversio gradnje. Dela v sklopu obnove tržnice pa so se že začela, saj bo prišlo do zaprtja podhoda pod Koroško cesto, ki bo služilo za skladišče Snage, ki upravlja vse tržnice v Mariboru.

Za osrednjo mariborsko tržnico na Vodnikovem trgu se obetajo boljši časi. Vodilni pri MO Maribor so si enotni, da je tržnica v središču mesta potrebna temeljite prenove. Občinska družba Mestne nepremičnine je zato že sklenila pogodbo za nakup stavbne pravice s podjetjem Inversio gradnje.

Ob tem se pojavlja problem, saj je lastnik paviljona, podjetje Inversio Gradnje iz Ljubljane namreč podalo sodno odpoved najemne pogodbe, pravdni postopek za pridobitev lastništva pa se lahko zavleče tudi za več let.

Medtem ko je zaenkrat občinska le zgornja ploščad tržničnega kompleksa, bi rada občina po novem prevzela celoten objekt, torej tudi notranje prostore in garažno hišo. S tem bi med drugim rešili problem prodajalcev mlečnih in mesnih izdelkov v pokritem delu tržnice, saj jim je sedanji lastnik odpovedal najemno pogodbo.

Polega nakupa stavbne pravice pa morajo na občini zagotoviti še približno 8 milijonov za celovito prenovo tržnice, ki bo po pokritju odprtega dela postala zaprtega tipa. V garažno hišo bi zgradili uvoz za avtomobile tudi s Strossmayerjeve, prav tako bi pešci lahko do nje dostopali z dvigalom neposredno s Koroške ceste.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj