spot_img

Do 13. ure potrjenih 31 okužb

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Minister za zdravje, ki opravlja tekoče posle, Aleš Šabeder je sporočil, da je bilo v  Sloveniji do 13. ure potrjenih 31 primerov okužbe z novim koronavirusom. Testirali so 1643 ljudi.

V 17 primerih okužbe je prišlo za vnos bolezni iz tujine, v 14 primerih govorimo o sekundarnih primerih. V sekundarnih primerih gre za znane osebe, torej prenos okužbe ni bil naključen. Trenutno stanje po regijah je 15 obolelih v Osrednjeslovenski regiji, 10 v Metliki, 3 v Mariboru in 1 v Portorožu. Za zadnja dva potrjena še nimajo podatkov.

V zdravstvenem domu Koper je prišlo do neupoštevanja navodil. Dva okužena pacienta sta namreč zjutraj vstopila v čakalnico ambulante v zdravstvenem domu. Eden je ob vstopu povedal, da je bil v Italiji in v stiku z okuženim s koronavirusom. Zato pristojni še enkrat pozivajo vse, da se držijo predpisanega protokola.

Minister za zdravje je dodatno pojasnil tudi ponedeljkov sklep sveta za nacionalno varnost o omejitvi oz. prepovedi prireditev v zaprtih prostorih z več kot 100 obiskovalcev. Ukrep ne velja za nakupovalna središča, manjše lokale, zasebne zabave, pogrebe, poroke in verske obrede.

Slovenija ima trenutno 14,9 okuženih na milijon prebivalcev, kar jo uvršča na 19. mesto med vsemi državami kjer beležijo okužbo s koronavirusom. Za primerjavo, v Italiji, ki je na 1. mesto beležijo 151,7 obolelih na milijon prebivalcev.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:03:40

Veseli december brez druženja

Lanski veseli december je bil v Sloveniji bolj klavrn. Zaradi epidemije koronavirusa so veljali številni ukrepi, tudi omejitev potovanja...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img