Dirka po Sloveniji je največji kolesarski dogodek pri nas, katerega del je bila prvič tudi občina Kungota. Organizatorji so ob tem pripravili pester spremljevalni program, katerega so soustvarjali tako otroci Osnovne šole Kungota, kot tudi Kungoška Pleh muzika. Županja Tamara Šnofl pa je poudarila predvsem na pomen sodelovanja v tako mednarodno podkrepljenem tekmovanju, ki bo prineslo številne pozitivne učinke v več pogledih.

Kolesarska Dirka po Slovenji je letos premierno potekala tudi skozi občino Kungota, kjer so se za uspešno organizacijo tako pomembnega dogodka pripravljali več tednov.
Poleg same dirke so organizatorji pripravili pester spremljevalni program, v sklopu katerega je potekala poslikava obrazov v navijaškem duhu. Otroci iz OŠ Kungota so pri tem pomagali pripravljati naelektreno vzdušje pred prihodom kolesarjev skozi Plintovec. Za koga so navijali pa ni bila velika dilema.

Za boljše vzdušje pa so poskrbeli tudi glasbeni vložki otrok OŠ Kungota in predvsem pihalna godba Kungoške Pleh muzike, ki združuje lokalne ljubitelje glasbe. Organizacija mednarodno renomiranega dogodka bo občina prinesla pozitivne multiplikativne učinke na več področjih.

Na občini upajo, da bodo lahko del Dirke po Sloveniji tudi v prihodnjem letu, ob tem pa si želijo tudi še dodatnega razvoja tako kolesarskega turizma, kot tudi profesionalnega slovenskega kolesarstva.

Med slovenskimi predstavniki je nastopil tudi Tadej Pogačar lanski zmagovalec Tour de France in prvi favorit za zmago dirke po Sloveniji , ki bo trajala 4 dni do 13. junija.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj