spot_img

Dijaški domovi zapirajo vrata

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V ponedeljek 20. januarja bo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport objavilo Razpis za vpis v srednje šole in dijaške domove v šolskem letu 2020/2021. Letos prvič po 20-letih ne bodo objavili prostih mest v Dijaškem domu Maribor, kjer po 40-letih zapirajo svoja vrata.

Na pristojnem ministrstvu so ji pojasnili, da ima dve opciji. Ukinitev s pripojitvijo k drugemu javnemu zavodu, kar po besedah ravnateljice pomeni, da se ohrani položaj zaposlenih, Center za sluh in govor Maribor, ki prevzame dejavnost in prostore dijaškega doma. Drugi način pa je ukinitev s sodno likvidacijo brez pripojitve, v tem primeru pa vsi zaposleni, teh je 21, prejmejo odpoved.

V desetih letih je vpis v mariborski dijaški dom upadel iz 220 dijakov na 60 vpisanih, a kljub temu so z dodatnimi programi zagotovili pozitivno poslovanje. Dodatno jo skrbi rekonstrukcija prostorov, ki naj bi po njenem mnenju potekala brez ustreznih analiz.

Na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport si želijo konstruktivnega sodelovanja z vsemi udeleženimi. Po njihovih podatkih, naj bi, kljub ukinitvam bilo dovolj prostih mest. MKAriborski dijaški domovi imajo na razpolago 1186 ležišč za dijake, od katerih je zasedenih le 60,8 odstotka.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img