spot_img

Dijaški dom Maribor ne bo več sprejemal novincev

V zadnjem tednu

Dijaški dom Maribor, za katerega ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport predlaga postopno ukinitev, za šolsko leto 2020/2021 ni razpisal mest za novince. Na ministrstvu so pojasnili , da bo dijakom, ki že bivajo v domu, bivanje v Dijaškem domu Maribor omogočeno še naprej, dokler ne bo sprejeta dokončna odločitev o usodi doma. V omenjenem domu je sicer na voljo 320 ležišč, v šolskem letu 2019/2020 pa je vpisanih 60 dijakov v dveh vzgojnih skupinah.

Na ministrstvo še dodajajo, da je ukinitev Dijaškega doma Maribor v fazi predloga, rešitve pa bodo poiskali v duhu konstruktivnega sodelovanja z vsemi, pri čemer naj bi bili še posebej skrbni pri ohranjanju zaposlitev obstoječega osebja.
Vodenje doma je sicer 1. marca, po odstopu ravnateljice Ksenije Jauševec, prevzel nekdanji mariborski župan Andrej Fištravec.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:08

Zaradi zanemarjanja vrtčevske infrastrukture nekaj oddelkov gostuje v šolah

S septembrom bo prag mariborskih javnih vrtcev prestopila nova generacija otrok. Tudi letos je v 36-ih enotah dovolj prostora...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel