Mladoletna Daja Jöbstl je ena izmed dijakinj in dijakov, ki se je udeležila protesta proti šolanju na daljavo v začetku februarja. Zaradi domnevnega kršenja zakona o nalezljivih boleznih jo je doletela kazen, svojo nedolžnost pa je danes morala zagovarjati tudi na Okrajnem sodišču v Mariboru. Pred sodiščem se je zbralo približno sto podpornikov, ki zahtevajo umik kazni in oprostilno sodbo.

Danes se je začelo sojenje dijakinji Daji Jobstl, ki je bila udeležena protesta dijakov na Trgu svobode v Mariboru. Podporo dijakom je izrazil tudi Ivan Lorenčič ravnatelj II. gimnazije Maribor, katero obiskujejo kaznovani dijaki.

Pred sodiščem se je v podporo dijakinji Daji zbralo približno sto udeležencev, med njimi tudi profesorji, ki so enotnega mnenja, da je kazen nepravična, kar bi moralo spoznati tudi Okrajno sodišče v Mariboru.

Ob tem se poraja vprašanje kakšna usoda čaka domnevne prekrškarje, najnižja kazen za neupoštevanje zakona o nalezljivih boleznih namreč znaša 400 evrov. Vsi v en glas zatrjujejo, da so nedolžni, a o nadaljnjih postopkih bodo zadnjo besedo seveda imeli pristojni organi na čelu z Okrajnim sodiščem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj