spot_img

Dežurni zobozdravnik na Ptuju?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Zdravstvena zavarovalnica ne pokriva stroškov dežurne zobozdravstvene službe na Ptuju, tako ostajajo še naprej brez dežurne zobozdravstvene ambulante.Kljub drugačnim pobudam v preteklosti ostaja edina občina Spodnjega Podravja, ki ne zagotavlja zobozdravstvenih storitev v nujnih primerih.

V Ljubljani, Mariboru brezplačno, bolniki od drugod 25 evrov

Po besedah Metke Petek Uhan, direktorice ptujskega zdravstvenega doma, so zavodi, ki izvajajo dežurne zobozdravstvene službe sledeči: Murski Soboti, Novi Gorici, Celju, Kopru, Novem mestu, Slovenj Gradcu, v Ljubljani, Mariboru in Kranju. Nočno  zobozdravstveno dežurno službo organizirajo le v Ljubljani in Mariboru, a le za svoje občane, medtem ko morajo bolniki od drugod za poseg doplačati 25 evrov.

Na Ptuju s strani zavarovalnice dežurnega zobozdravstva niso imeli, so pa ob sobotah in nedeljah dežurno službo pred leti izvajali na pobudo koncesionarjev, ki so svoj delovni čas razporejali preko šest dni. Po letu 2013 so se odločili, da dežurstva na Ptuju ne bo. Na ptujski občini so prepričani, da je dežurna zobozdravstvena ambulanta potrebna, a je potreben širši konsenz, saj soodvisni tudi od ostalih občin.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:03:40

Veseli december brez druženja

Lanski veseli december je bil v Sloveniji bolj klavrn. Zaradi epidemije koronavirusa so veljali številni ukrepi, tudi omejitev potovanja...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img