Znamka Dežela tisočerih gričev je postala jabolko spora. Haloške občine so finančno podprle aktivnosti in promocijo znamke, a večjih napredkov ni bilo. Zato so se v občini Videm odločili, da bi vzpostavili samostojen Zavod za turizem, ki bi haloške griče pobližje predstavil turistom.

Sedem haloških občin Cirkulane, Majšperk, Makole, Podlehnik, Videm, Zavrč in Žetale je želelo ustanoviti Interesno zvezo haloških občin, a večjega napredka ni bilo.

Pri sovji namerili niso bili uspešni. Kasneje so se pridružile projektu Haloze – dežela tisočerih gričev – ki so ga občine finančno podpirale, a ostale brez pravic do uporabe imena.

Občina Videm tako v kratkem načrtuje svoj Zavod za turizem. Predsednik zadruge Dežela tisočerih gričev Srečko Hvauc pa je pojasnil, da je korona sicer prestavila številne dogodke, a aktivnosti okrog blagovne znamke nemoteno tečejo naprej.

Občine se sicer neformalno povezujejo in sodelujejo v okviru skupnih projektov, tudi na področju turizma. Med drugim so uspele na razpisu LAS Haloze s projektom promocije pridobiti kar 177.000 evrov, s čimer bi razvile blagovno znamko Visit Haloze in enotno promovirale gričevnato območje Haloz.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj