Delitev točk v Ljudskem vrtu

NK MARIBOR: Pirić, Milec, Mitrović, Koblar, Viler, Dervišević, Pihler, Požeg Vancaš, Kronaveter, Felipe Santos, Zahović. Klop: Cotman, Peričić, Kolmanič, Cretu, Kotnik, Mešanović, Tavares. Trener: Darko Milanič.

OLIMPIJA: Vidmar, Boakye, Putinčanin, Kamy, Jurčević, Tomić, Valenčič, Savić, Cekici, Menalo, Vukušić. Klop: Orbanić, Burin, Knežević, Pavlović, Petrović, Bezjak, Kadrić. Trener: Safet Hadžić.

Najboljši slovenski nogometni ekipi je v Ljudskem vrtu pričakala izjemna kulisa skoraj povsem razprodanega Ljudskega vrta. Polne tribune so še pred začetkom srečanja pozdravile vijoličastega bojevnika za leto 2019, to je postal Rok Kronaveter, ki je v Ljudski vrt prišel prav iz ljubljanskega kluba.

Prve minute so pripadle mariborskim navijačem Violam, ki so na derbiju slavile 30 let obstoja. Na jugu Ljudskega vrta smo tako lahko videli izjemno koreografijo, med tem pa smo na igrišču spremljali začetno otipavanje obeh ekip.

Prvi strel proti gostujočim vratom so vijoličasti sprožili v deveti minuti, ko je poskusil Rudi Požeg Vancaš, a je bil njegov strel nenatančen. Nevarnejši so bili v 11.minuti gostje, ko je sprožil Luka Menalo, njegov strel je končal v kotu.

V nadaljevanju so Mariborčani nekajkrat poskušali izigrati ljubljansko obrambo, a trenutno vodilno moštvo državnega prvenstva ni dopustilo presenečenje. V Ljudskem vrtu je završalo v 19.minuti, ko je proti gostujočim vratom sam stekel Luka Zahovič, a mu je tik pred kazenskim prostorom Ljubljančanov spodrsnilo in priložnost je splavala po vodi.

Po nekaj razburjenjih, ki jih je v Ljudskem vrtu povzročil sodnik Dragoslav Perić, so Mariborčani v 27.minuti dvakrat nevarno ogrozili gostujoča vrata, a rezultat se ni spremenil.

V 32.minuti pa šok v Ljudskem vrtu. Po nekaj zaporednih napakah v mariborski obrambi, so nogometaši Olimpije izkoristili ponujeno in povedli z 0:1. Strelec za goste je bil Ante Vukušić.

Ljubljančani še naprej niso popuščali in blizu novega zadetka bili že v 37.minuti, a je žoga končala na zgornjem delu mreže. To so bile minute, ko so domačini izgledali izgubljeni in nemočni, posledica tega je bil tudi rumeni karton za Rudija Požega Vancaša v 39.minuti. V 42.minuti se je v priložnosti znašel Luka Zahovič, a je njegov strel gostujoči vratar Nejc Vidmar obranil. Zahovič se je v priložnosti znašel tudi v 44.minuti, ko njegov strel z glavo ni zadel cilja. To je bilo tudi vse, kar smo videli v prvem polčasu.

Drugi polčas so odločneje začeli Mariborčani. V 49.minuti je Amir Derviševič iz prostega strela zadel zunanji del mreže. V 52.minuti pa eksplozija navdušenja v Ljudskem vrtu. Po izjemni akciji in podaji Rudija Požega Vancaša je zadel Rok Kronaveter in poravnal rezultat na 1:1.

V 64. minuti je z razdalje poskusil Rok Kronaveter in stresel vratnico ljubljanskega vratarja Nejca Vidmarja. Mariborčani so na krilih publike še naprej pritiskali proti ljubljanskim vratom, ob tem pa bili skoraj kaznovani, ko Stefan Savič v 67.minuti iz neposredne bližine ni uspel premagati mariborskega vratarja Kenana Pirića. Na nasprotni strani je imel še lepšo priložnost Rudi Požeg Vancaš, njegov strel je Vidmar obranil.

V 71.minuti so Ljubljančani po padcu Anteja Vukušića v domačem kazenskem prostoru zahtevali enajstmetrovko, a piščalka sodnika Perića je ostala nema. Mariborčani so v 73.minuti opravili prvo menjavo, namesto Santosa je v igro vstopil Andrej Kotnik.

V 79.minuti je domači trener Darko Milanič opravil še drugo menjavo. Iz igre je odšel nevidni Luka Zahovič, njegovo mesto v napadu je zasedel Marcos Tavares. 

Zadnjih 10 minut ni postreglo z izrazitimi priložnostmi, tako da sta si ekipi razdelili točki. Neodločen rezultat pomeni, da razlika med moštvoma na prvenstveni lestvici ostaja nespremenjena in sicer 4 točke.

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj