spot_img

Dela na Trgu vstaje začasno ustavljena

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Potem, ko so v preteklem tednu začeli z zemeljskimi deli v okviru projekta prenove Trga vstaje v Rušah, so se ta zaradi odkritja človeških skeletnih ostankov začasno zaustavila, območje pa je tudi ustrezno zavarovano. V Rušah ob tem upajo, da bodo z deli lahko kmalu nadaljevali in da se zaključek prenove trga ne bo preveč zavlekel.

Projekt prenove Trga vstaje v Rušah je eden najpomembnejših projektov v Rušah v zadnjih letih. Začetek projekta je zaradi negotovih razmer dolgo visel v zraku, a so se minuli teden končno začela pripravljalna dela za začetek celovite prenove trga. Prav ta evropska sredstva so bila ključna, da se je Občina Ruše projekta lahko lotila že letos. Z potrditvijo rebalansa proračuna je prenovi trga dokončno zeleno luč prižgal tudi občinski svet občine Ruše.

Na Občini Ruše so sicer računali, da bi lahko bila obnova trga dokončana še pred decembrom, a je odkritje človeških skeletnih ostankov vsaj začasno zaustavilo nadaljevanje del. V naslednjih dneh bodo arheološki izvajalci natančneje ugotovili stanje in okoliščine ostalin. Na časovnico izvedbe projekta bi lahko sicer vplivale tudi negotove razmere z dobavo materialov na svetovnih trgih. A v Rušah upajo, da bo občane že kmalu pozdravilo povsem spremenjeno središče Ruš.

O tem, kdaj se bodo dela na Trgu vstaje nadaljevala in kaj bodo o odkritih človeških ostankih ugotovili v Rušah, pa bomo poročali v eni izmed naših prihodnjih oddaj.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Evropski milijoni za blaženje podnebnih sprememb

Vlada je v načrt razvojnih programov 2022–2025 uvrstila 12 novih projektov iz programa za blaženje posledic podnebnih sprememb in...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img