spot_img

Dela na Trgu vstaje začasno ustavljena

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Potem, ko so v preteklem tednu začeli z zemeljskimi deli v okviru projekta prenove Trga vstaje v Rušah, so se ta zaradi odkritja človeških skeletnih ostankov začasno zaustavila, območje pa je tudi ustrezno zavarovano. V Rušah ob tem upajo, da bodo z deli lahko kmalu nadaljevali in da se zaključek prenove trga ne bo preveč zavlekel.

Projekt prenove Trga vstaje v Rušah je eden najpomembnejših projektov v Rušah v zadnjih letih. Začetek projekta je zaradi negotovih razmer dolgo visel v zraku, a so se minuli teden končno začela pripravljalna dela za začetek celovite prenove trga. Prav ta evropska sredstva so bila ključna, da se je Občina Ruše projekta lahko lotila že letos. Z potrditvijo rebalansa proračuna je prenovi trga dokončno zeleno luč prižgal tudi občinski svet občine Ruše.

Na Občini Ruše so sicer računali, da bi lahko bila obnova trga dokončana še pred decembrom, a je odkritje človeških skeletnih ostankov vsaj začasno zaustavilo nadaljevanje del. V naslednjih dneh bodo arheološki izvajalci natančneje ugotovili stanje in okoliščine ostalin. Na časovnico izvedbe projekta bi lahko sicer vplivale tudi negotove razmere z dobavo materialov na svetovnih trgih. A v Rušah upajo, da bo občane že kmalu pozdravilo povsem spremenjeno središče Ruš.

O tem, kdaj se bodo dela na Trgu vstaje nadaljevala in kaj bodo o odkritih človeških ostankih ugotovili v Rušah, pa bomo poročali v eni izmed naših prihodnjih oddaj.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img