spot_img

Dedek Mraz prihaja med nas

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Malo v živo, malo na daljavo bo med otroke znova prišel tudi dedek Mraz. Njegova pot po Mariboru se bo pričela v soboto, 11. decembra, ob 17. uri. Medtem ko bodo otroci po televiziji lahko uvideli njegovo bivališče in lutkovno predstavo, bo dedek Mraz z vilo Simono na svoji kočiji prispel v dolino in se ob 18. uri popeljal po ulicah Radvanja, Peker in Limbuša.

Dedek Mraz biva v pravljični hiški sredi pohorskih gozdov. Nihče, razen škratov, pohorskih vil in gozdnih živalic, ne ve, kje natanko. A to ni pomembno! Pomembno je, da prihaja v dolino.

A priložnosti za srečanje z njim bo veliko. V prihodnji dveh tednih bo po urniku obiskal vse mestne četrti in krajevne skupnosti, vse do 28. decembra ko se bo poslovil. Podroben seznam lokacij je objavljen na njihovi spletni strani.

In čeprav zimska idila kliče po večjih prireditvah za tradicionalen prihod Dedka Mraza iz Pohorja ga letos zaradi epidemioloških razmer ne bo. A glede na trend upadanja števila okuženih bo mogoče več sreče s prireditvijo ob njegovem odhodu.

A čaroben december bodo proslavili tudi s številnimi delavnicami, s katerimi začenjajo že v ponedeljek. Med novoletnimi počitnicami pa organizirajo tudi številne aktivnosti, izlete in tudi številne ustvarjalne dejavnosti.

Delavnice so brezplačne in potekajo v Domu ustvarjalnosti mladih (DUM). Zaradi trenutne epidemiološke situacije pa je obvezna predhodna prijava. Prosta mesta so omejena, a se bodo potrudili, da bodo prav vsem zainteresiranim pričarali novoletno pravljico v družbi otrok.

Pesem o dedku Mrazu bo predramila pravljična bitja s Pohorja, ugasnile bodo luči in na temnem pobočju bo zagorela drobna, drobna lučka in se spuščala vse nižje in vse bližje … Oj, že prišel je med nas, stari dobri dedek Mraz …

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img