spot_img

Decembrska pravljica okrnjena?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Šestega decembra bodo v najstarejšem slovenskem mestu prižgali praznične luči in otvorili mestno drsališče. V drugi polovici decembra bi tradicionalno zaživela ptujska novoletna pravljica, a zaradi težke epidemiološke situacije organizatorji programa še ne razkrivajo.

Okrašeno nebo nad starim mestnim jedrom v decembrskem času postane kulisa za magična bitja, ki pričarajo pravljico na Mestnem trgu. Dva pravljična tedna sta namenjena pravljičnemu sejmu in pestremu dogajanju v srcu mesta. Vprašanje pa je ali bo temu tako tudi letos?

Poleg drsališča predvidevajo tudi božične stojnice. A izpeljava programa je letos odvisna predvsem od epidemioloških ukrepov.

O predvidenih načrtih so skrivnostni, saj so v pričakovanju epidemioloških razmer, ki bodo dejavnosti sploh dopuščale.

Na vprašanje, ali bodo letos poskrbeli za glasbena prizorišča, nastope skupin in silvestrovanje pa skrivnostno odgovarja, da je vse odvisno od navodil pristojnih.

Ptujska pravljica, ki je v preteklosti poskrbela za dva čudovita praznična tedna najmlajših, njihovih staršev in vseh ostalih domačinov pa tudi turistov s pestrim dogajanjem v srcu mesta ja tako letos pod velikim vprašanjem. In čeprav si želijo med 17. in 31. decembrom pričarati čarobnost ob konca leta, kaj več za sedaj ne morejo izdati.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Evropski milijoni za blaženje podnebnih sprememb

Vlada je v načrt razvojnih programov 2022–2025 uvrstila 12 novih projektov iz programa za blaženje posledic podnebnih sprememb in...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img