spot_img

Danes se začenja prodaja enotnih subvencioniranih vozovnic IJPP za dijake in študente

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img
Avtobusni in železniški prevozniki danes začenjajo s prodajo subvencioniranih enotnih vozovnic IJPP za dijake in študente, ki bodo veljale za prihajajoče šolsko leto.

Enotno vozovnico IJPP je mogoče pridobiti na več načinov.

Dijaki, ki se prvič vpisujejo v program srednješolskega izobraževanja in še nimajo elektronske kartice IJPP ali urbane, lahko z digitalnim potrdilom na spletni strani eUprave izpolnijo vlogo, ki jo lahko tudi natisnejo in izpolnijo ročno ter z njo obiščejo prevoznika. Tudi za podaljšanje veljavnosti kartice za prihajajoče šolsko leto je treba izpolniti vlogo, ki jo prav tako lahko študentje in dijaki tudi natisnejo in izpolnijo ročno.

Cene enake kot lansko leto

Cene vozovnic IJPP ostajajo enake lanskim. Mesečna enotna vozovnica za 10 voženj stane 20 evrov, letna za dijake 150 evrov, za študente pa 135 evrov.

Dijaki in študentje, ki v šolo potujejo iz od 60 do 90 kilometrov oddaljenih krajev, bodo za 10 voženj z enotno vozovnico odšteli 35 evrov, za letno vozovnico dijaki 300 evrov, študentje pa 270 evrov. Doplačilo za 10 voženj z mestnim prometom v Mariboru znaša pet evrov, za letni prevoz z mestnim prometom bodo morali dijaki v Mariboru odšteti 50 evrov, študentje pa 45 evrov.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Američani prepoznali potencial Pirana

Ameriška televizijska mreža CNN je med najlepša mesta v Evropi uvrstila tudi Piran. Pri tem je na svoji spletni...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img