spot_img

Danes je pošlo cepivo proizvajalca Johnson & Johnson

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Če se bo trenutni trend naraščanja števila okužb nadaljeval, lahko do konca septembra pričakujemo do 2000 potrjenih okužb z novim koronavirusom na dan, je danes napovedal direktor NIJZ Milan Krek. Konec septembra se pričakuje, da bo med 120 in 150 zasedenih intenzivnih postelj s covidnimi bolniki.

Vrh epidemije se pričakuje sredi oktobra

Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Krek je na vladni novinarski konferenci navedel, da reprodukcijsko število trenutno znaša 1,28, kar pomeni, da “ni kaj lepega za napovedati v tem trenutku”. Upa, da se bo krivulja epidemije vendarle umirila. Po najbolj optimistični verziji bi lahko vrh tega vala epidemije dosegli sredi oktobra.

Množičen interes za cepljenje

V četrtek so v državi cepili 19.160 prebivalcev, kar je po besedah Kreka zelo dober uspeh. Zadovoljni so tudi, da so doslej uspeli precepiti milijon prebivalcev, kar se doslej v Sloveniji še ni zgodilo.

Trenutno je v državi na zalogi skupaj 718.600 cepiv proti covidu-19. Danes je pošlo cepivo proizvajalca Johnson & Johnson. Težava je v tem, da v preteklih tednih niso prejemali rednih dobav tega cepiva, a s prihodnjim tednom pričakujejo redne dobave po 21.600 odmerkov na teden.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img