spot_img

ČvekiFON: nov klepetalnik za starejše

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Osamljenost starejših je eden največjih problemov med epidemijo koronavirusa. Z tem namenom sta Simbioza in Humanitarček vzpostavila ČvekiFON – brezplačni klepetalnik, namenjen pogovoru starejših s starejšimi. Telefon deluje vsak dan med 8. in 20. uro, za klepet pa naj starejši pokličejo na telefonsko številko 080 38 07.

Telefonska mreža oziroma klepetalnik je v prvi vrsti namenjen povezovanju starejših in iskanju socialnih vezi med njimi, zgornje omejitve dolžine klica pa ni.

ČvekiFON deluje avtomatizirano, saj samostojno in naključno izbira med prijavljenimi starejšimi v bazi podatkov. Ob tem na spletni strani projekta še opozarjajo, naj starejši, ko zaslišijo glasbo ostanejo na liniji, saj mora klepetalnik poiskati prostega sogovornika.

V bazo se lahko prijavijo vsi, ki pokličejo na brezplačno številko, iz baze pa se je mogoče kadarkoli izpisati.

Predsednica društva Humanitarček Ninna Kozorog je pojasnila, da starostnikom pogovor s prostovoljci ne omogoča izgradnje socialne mreže, saj pogrešajo pogovore z vrstniki, s katerimi imajo veliko skupnih interesov.

Projekt je podprlo tudi ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Investicije dražje, roki izvedbe pa daljše

Gradbena dela na objektih in infrastrukturi, ki se izvajajo na območju Mestne občine Ptuj so ocenjena na 23, 5...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img