Sobotni večer je v Sladkem vrhu minil ob zvokih uglasbene poezije, ki jo je s svojo minimalistično zasedbo poslušalcem predstavila Ditka. Slednja je otvorila letošnji farni praznik Snežničina v župniji Marija Snežna, ki bo potekal do nedelje. Druženje s publiko je tisto, kar glasbenikom največ pomeni, je pred nastopom povedala priljubljena kantavtorica.

Skoraj deset let je že odkar je Ditka s pesmijo Ne bodi kot drugi, opozorila nase. Pesem je v tem času postala že zimzelena in poročna himna slovenskih mladoporočencev.

Uglasbena poezija je glasbena zvrst v kateri se je Ditka odlično znašla. Ni enako pisati glasbo za avtorska besedila in za poezijo, ki jo je zapisal nekdo drug, dodaja. Tudi sobotni koncert je bil takšen, kot smo ga od Ditke že vajeni. Osrednjo vlogo glasbenega izraza sta prevzela vokal in kitara.

Priljubljena Korošica, ki se dobro počuti tudi ob Muri je prepričana, da je za uspeh dovolj le iskrena ljubezen do glasbe. Za konec poletja Ditka in Feri Lainšček pripravljata še eno presenečenje. Nastajata namreč nova pesem in videospot, pri slednjem računata tudi na vašo pomoč.

Farni praznik Snežničina 2021 bo sicer v soboto obogatil še koncert Ota Pestnerja, dogajanje pa bo sklenila tradicionalna Snežniška nedelja s sejmom na trgu na Zgornji Velki.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj