Črpanje evropskih sredstev treh občin

Problematika na področju črpanja evropskih sredstev s katerimi se srečujejo slovenske občine je letos zaradi koronavirusne bolezni 19 še večja. Zaradi ne-delovanja celotnega sistema več kot 2 meseca, letos skoraj ne bodo mogle počrpati nič sredstev.

Današnje srečanje z ministrom brez resorja, pristojnim za strateške projekte in kohezijo je potekalo na pobudo poslanca Državnega zbora, Marijana Pojbiča. Tudi župani občin Kungota, Pesnica in Šentilj se tako kot ostali slovenski župani soočajo z dolgotrajnimi postopki koriščenja evropskih sredstev.

Aktualno programsko obdobje izvajanja evropske kohezijske politike 2014-2020 se počasi izteka. Župani manjših občin pa pričakujejo, da se bo v izvajanju naslednje kohezijske politike razmišljalo tudi o manjših slovenskih občinah.

Župani vseh treh občin, ki so danes sodelovali na srečanju z ministrom si v prihodnji želijo dobrega sodelovanja z državo. V prihodnji perspektivi pa tudi projekte, ki bodo povezovali več občin hkrati in zaradi drugačnega reliefa pokrajine Slovenskih goric tudi več sredstev za infrastrukturne projekte, da bodo ti tudi na podeželju dokončani v roku, ki ga predpisuje Evropska unija.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj