spot_img

Čistilna naprava v občinski lasti

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico denarja so namenili investicijam, pri tem je največja izgradnja športne dvorane na kapeli. Za občino daleč najpomembnejša pa je čistilna naprava, ki je stara več kot 45 let in naj bi iz privatnega lastništva prišla v roke občine.

V letošnjem letu so za odhodke predvideli več kot 16 milijonov evrov, a realizirali zgolj 2 milijona, kar je nekaj manj kot 12-odstotkov predvidenih. Kljub temu so zaključili z obnovo številne cestne infrastrukture. Dodatno sredstva namenjajo tudi za vzpostavitev javne razsvetljave v občini. Velikopotezni vodni park za zdaj ostaja na papirju, a Leljak zagotavlja, da dela potekajo kot predvideno.

Občina Radenci ima čistilno napravo, ki je stara več kot 45 let. Graditi so jo namreč začeli leta 1970, obratovati je začela leta 1973. Podjetje SIM je večinski lastnik deleža čistilne naprave, ki z njo tudi upravlja, saj ima do leta 2021 za to koncesijo, a kmalu naj bi z njo upravljala občina.

Pri tem pa načrtujejo tudi številne projekte za dvig kakovosti bivanja v občini, ki so v veliki meri sofinancirana z evropskim denarjem.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Mariborski turizem se po dveh letih vnovič prebuja

Na Štajerskem so turistične številke letos boljše od lanskih in se bližajo tistim iz predkoronskega leta 2019. V Mariboru...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img