spot_img

Čistilna naprava v občinski lasti

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico denarja so namenili investicijam, pri tem je največja izgradnja športne dvorane na kapeli. Za občino daleč najpomembnejša pa je čistilna naprava, ki je stara več kot 45 let in naj bi iz privatnega lastništva prišla v roke občine.

V letošnjem letu so za odhodke predvideli več kot 16 milijonov evrov, a realizirali zgolj 2 milijona, kar je nekaj manj kot 12-odstotkov predvidenih. Kljub temu so zaključili z obnovo številne cestne infrastrukture. Dodatno sredstva namenjajo tudi za vzpostavitev javne razsvetljave v občini. Velikopotezni vodni park za zdaj ostaja na papirju, a Leljak zagotavlja, da dela potekajo kot predvideno.

Občina Radenci ima čistilno napravo, ki je stara več kot 45 let. Graditi so jo namreč začeli leta 1970, obratovati je začela leta 1973. Podjetje SIM je večinski lastnik deleža čistilne naprave, ki z njo tudi upravlja, saj ima do leta 2021 za to koncesijo, a kmalu naj bi z njo upravljala občina.

Pri tem pa načrtujejo tudi številne projekte za dvig kakovosti bivanja v občini, ki so v veliki meri sofinancirana z evropskim denarjem.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img