spot_img

Cigani ogrožajo Ptujčane

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

Na minuli seji varnostnega sosveta mestne občine (MO) Ptuj so izpostavili moteče Rome, ki prosjačijo in brskajo po posodah za smeti na Ptuju.

Po besedah Edija Kozela, koordinatorja varnostnega sosveta, naj bi imeli za ptujsko avtobusno postajo pravi logistični center, kjer hranijo robo, ki jo potem s starimi avtomobili peljejo čez mejo. Poudaril je, da je to moteče za Ptuj kot turistično mesto in povprašal o možnostih za ukrepanje.

Opažajo kršitve a ne morejo ukrepati

A kot kaže imajo tako na policiji kot na javnih službah zavezane roke. Po podatkih pomočnika komandirja Policijske postaje Ptuj Andreja Karbe gre za hrvaške Rome, ki jih policisti dnevno popisujejo, a ukrepati ne morejo. Slednje bi lahko storili samo v primeru kršitve zakona.

Tudi Javne službe ne morejo narediti ničesar. Po besedah direktorja JS Ptuj Alena Hojnika za njimi ob posodah za smeti nastanejo kupi nesnage, ki pa jih morajo njihovi delavci počistiti. Postrežejo si s stvarmi, ki niso njihove in jih “brez sramu vlačijo po mestu,” je bil odločen Hojnik. A tudi oni ne morejo ukrepati, saj za to niso pristojni. Tako se bodo takšne prakse nadaljevale, dokler ne bodo povzročili večje škode ali huje kršili zakona.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:03:40

Veseli december brez druženja

Lanski veseli december je bil v Sloveniji bolj klavrn. Zaradi epidemije koronavirusa so veljali številni ukrepi, tudi omejitev potovanja...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img