Cesto Ormož – Ptuj naj bi začeli graditi naslednje leto

0
304

 

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je na minulem obisku občin Ormož in Videm obljubil, da bi lahko, če ne bo pritožb, prvi dve etapi hitre ceste Ormož-Ptuj začeli graditi v začetku prihodnjega leta, ob tem pa bodo vzporedno tekli postopki za razpise za preostali del ceste.

Ljudje želijo stran, podeželje pa propada

Vrtovec je po srečanju z župani občin Ormož, Videm, Ptuj, Markovci, Gorišnica, Zavrč, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž povedal, da ne bo eden od ministrov, ki so prišli, potem pa se ni zgodilo nič. Poudaril je, da ljudje resnično potrebujejo hitro cesto zaradi mobilnosti, sicer bomo izpraznili podeželje, ker ob takih cestah ne morejo normalno živeti, delovnih mest pa ni, ker se gospodarstvo ne razvija.

Dokumentacija pripravljena v dveh mesecih

Tako so sklenili, da bo Dars začel vzporedni postopek za pridobivanje preostale razpisne dokumentacije, ob tem ko dobiva gradbeno dovoljenje za drugi odsek. Dokumentacija za prvi etapi pa bo pripravljena v dveh mesecih.

O zadnji etapi so se župani in minister strinjali, da naj bi obvoznica pri Ptuju tekla po južni strani, kar pomeni skozi občino Videm, ker je to ceneje in hitreje, s tem pa tudi ne bo trikilometrskega predora, ki bi bil po besedah Vrtovca predrag, gradnja pa predolga.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here