spot_img

Cestno infrastrukturo ogrožajo plazovi

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Ceste so na podeželskih območjih ključne za razvoj. To je še bolj očitno v Halozah, kjer se ravninski deli prepletajo s hribovitimi območji, zato je vzdrževanje cestne infrastrukture za haloške občine pomembna, a nič kaj poceni naloga.

Urejanje prometne infrastrukture je naloga, ki vsako leto odgrizne velik del proračunskih sredstev. Gre za začaran krog obnov, ki se praktično nikoli ne končajo. V Cirkulanah so tudi letos velik del proračunskih sredstev tako namenili modernizaciji občinskih cest.
Ne glede na razgiban teren in dejstvo, da vedno ni mogoče uresničiti vseh načrtovanih obnov, so po mnenju županje Antonije Žumbar ceste v Cirkulanah v dobri kondiciji.

Nedavno je občinski svet v Cirkulanah potrdil tudi Celostno prometno strategijo za celotno občino. Z njo želijo sestaviti učinkovito zaporedje ukrepov s katerimi bi dosegli celostne spremembe na področju potovalnih navad, urejanja prometa in javnih površin ter zagotovili optimalne pogoje za pešce in kolesarje in tako posledično dvignili kakovost bivanja. Čeprav si želijo bolj trajnostno naravnane prometne ureditve, zapiranja središča Cirkulan ne načrtujejo.

V Cirkulanah sicer delijo usodo številnih občin, ki ležijo na hribovitem območju. Komunalno infrastrukturo namreč tudi v tej haloški občini ogrožajo plazovi. V Cirkulanah jih je zabeleženih več deset.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Sezona okužb dihal v polnem razmahu

Pediatri opozarjajo na velik porast števila virusnih okužb dihal pri otrocih, do česar je letos prišlo prej kot običajno....

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img