spot_img

Cesta Ormož – Ptuj po 25 letih še vedno brez epiloga

V zadnjem tednu

Težko pričakovan začetek gradnje prvega odseka hitre ceste med Markovci in Ormožem se spet odmika. Iz DARSa sporočajo, da se dela na odseku Ormož-Markovci zagotovo ne bodo pričela letos.

Izjemno prometna cesta Ptuj–Ormož dnevno povzroča okoliškim prebivalcem številne nevšečnosti. Nad rešitvijo problemov so že obupali, saj praznim obljubam ni videti konca. Razen izgradnje dvomilijonskega viadukta v Ormožu drugih del na trasi še dolgo ni pričakovati. Trasa ceste skozi Gorišnico je sicer dorečena, a se dela ne bodo pričela letos.

Bolj optimistična je ptujska županja, ki pozdravlja osnovanje medresorske skupine. Za odsek Ptuj-Markovci je v pripravi državni prostorski načrt. Letos je predvidena obravnava na medresorski delovni skupin i, potem sledi javna razgrnitev študije, okoljsko poročilo, opredelitev Vlade RS do najustreznejše variante te rizdelava in sprejem DPNja.

Na DARSu zatrjujejo, da menjave v političnem vrhu ne vplivajo na potek izvedbe del, tako ni pričakovati, da se bo zaradi spremembe vlade stvar zaustavila ali premaknila kaj hitreje. Po 25 letih čakanja se zdi še nekaj dodatnih let samo kapljica v morje.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Nova prometna ureditev pri šoli

Mestna občina Maribor je skladno s smernicami za izboljšanje prometne varnosti otrok pred Osnovno šolo Rada Robiča Limbuš uredila posebno...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel