V Selnici ob Dravi so uredili varnejšo pot za pešce na enem najnevarnejših ovinkov na glavni cesti skozi občino. Medtem ko že vrsto let čakajo na ureditev tega dela državne ceste iz Maribora proti Dravogradu, se je občina zdaj odločila, da sama uredi vsaj pohodno pot.

Na nevarnost ostrega ovinka na poti med središčem Selnice ob Dravi in Falo opozarjajo domačini že vrsto let, saj zaradi prometa, ki se vali skozi te kraje na poti iz Maribora na Koroško in obratno, skoraj ni prostora za pešce ali kolesarje.

Gre za izredno nevaren odsek ceste, kjer so se dogajale številne prometne nesreče. Ker pa je ta cesta kategorizirana kot državna, so na občini računali na finančno pomoč države, ki je do sedaj niso dobili.

Država že nekaj let pripravlja projekte za ureditev ceste in ublažitev ovinka ter gradnjo pločnika. Žal se premika zelo počasi. Zato se je občina odločila, da kupi zemljišče ob ovinku in na njem naredi pohodno pot za pešce.

Cesta še torej ni dokončno urejena, ker je praktično pred vrati zima, So se zato odločili za utrditev poti, katere zaključek se pričakuje v prihodnjem letu. Sofinancerstva države za dodatno sanacijo ceste in gradnjo pločnika pa se nadejajo v čim krajšem možnem času.

Bo pa Direkcija RS za infrastrukturo prihodnje leto začela sanacijo mostu čez Dravo, ki vodi iz Selnice ob Dravi v Ruše. V sklopu obnove bosta urejena pločnik za pešce na eni strani in dvosmerna kolesarska steza na drugi strani mostu. Projektantska vrednost gradbenih del je ocenjena na tri milijone evrov, zaključek gradnje pa predviden jeseni 2022.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj