spot_img

Certifikat Družini prijazno podjetje

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Nevladna organizacija Ekvilib Inštitut, ki med drugim podeljuje certifikat Družini prijazno podjetje, je trgovske družbe danes pozvala, naj premislijo, ali je smiselno, da certifikat še ohranijo. Ponovno odprtje trgovin ob nedeljah namreč po mnenju organizacije ni v duhu certifikata.

Pridobitev certifikata Družini prijazno podjetje je namreč svetovalni ter revizorski postopek, ki pomaga delodajalcem uvajati ukrepe za boljše upravljanje s človeškimi viri s poudarkom na usklajevanju poklicnega in družinskega življenja zaposlenih.

Certifikat Družini prijazno podjetje, katerega namen je lažje usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja v podjetjih in organizacijah, imajo tudi vsa največja slovenska trgovska podjetja – Mercator, Spar, Hofer, Tuš in Lidl.

v Ekvilib InštitutU, se zavedajo, da trgovina ni najbolj družini prijazen poslovni proces, predvsem zaradi urnikov dela ter zaradi delovnih obremenitev, predvsem za zaposlene v poslovalnicah.

Zato vse trgovce, ki imajo certifikat, pozivajo, naj ob ponovnem prostovoljnem odprtju trgovin ob nedeljah razmislijo, ali je smiselno, da ga ohranjajo

Certifikat podeljujejo od leta 2007. Takrat ga je pridobil Mercator, nato so sledili Lidl leta 2014, Hofer in Spar leta 2017 in Tuš letos.Organizacije, ki imajo certifikat, morajo sprejeti konkretne ukrepe za lažje usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja svojih zaposlenih.

Najpomembneje pa je, da razvijajo takšno organizacijsko kulturo, organizacijo dela in sisteme poslovanja, ki usklajevanje v največji meri tudi omogočajo.

Pomembneje pa je, dodajajo v Ekvilibu, da razvijajo takšno organizacijsko kulturo, organizacijo dela in sisteme poslovanja, ki usklajevanje v največji meri omogočajo. “Zavedamo se, da certifikat DPP ni čarobna palička, je pa pomembno orodje, če ga podjetje jemlje resno, ga integrira v svoje poslovanje in poskrbi, da ne ostaja zaveza zaposlenim le na papirju, ” so zapisali. Omenjeni trgovci so v povprečju sprejeli po 12 ukrepov za lažje usklajevanje dela in družine svojih zaposlenih.

“Zato nas še posebej žalosti, da so trgovci (zopet) zamudili priložnost, da bi z zaprtjem trgovin ob nedeljah delovni proces naredili malo bolj družini prijazen,” so zapisali.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img