spot_img

Cene nepremičnin v nebo

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mariborski nepremičninski trg poka po šivih. Povpraševanje močno presega ponudbo in pričakovati je, da bodo cene še dalje naraščale.

Število prodaj rabljenih stanovanjskih nepremičnin v Sloveniji je bilo v drugem četrtletju 2021 rekordno visoko. Prodanih je bilo namreč 3.927 rabljenih stanovanjskih nepremičnin. Rekordna pa je bila tudi vrednost prodaje, ta je presegla 446 milijonov evrov.

Na južnem delu mesta Maribor, v bližini znamenite Pekrske gorce, nastaja nova stanovanjska soseska Pod Pekrsko gorco. Načrtujejo gradnjo 400 javnih najemnih stanovanj v velikosti od 35 do 85 kvadratnih metrov, od tega tudi 60 oskrbovanih stanovanj za starejše.  Vprašanje, ki se poraja je, ali bo takšna količina najemniških stanovanj vplivala na nepremičninski trg.

Največ nepremičnin kupujejo prebivalci, pa tudi investitorji iz drugih slovenskih regij. Najbolj so se cene rabljenih stanovanj v tem obdobju zvišale v Ljubljani za 5,4 odstotka, sledile so cene rabljenih stanovanj v preostali Sloveniji za 4,1 odstotka in rabljenih stanovanj v Mariboru za 3,9 odstotka.

So pa nekoliko nižje za 0,7 odstotka na četrtletni ravni cene novih stanovanj in družinskih hiš. Cene novih družinskih hiš so se po opaznem dvigu v prvem četrtletju letos za 8,6 odstotka na četrtletni ravni znova znižale, tokrat za 8,5 odstotka. Cene novih stanovanj pa so se v drugem četrtletju letos glede na prejšnje četrtletje zvišale za 2,6 odstotka.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

00:04:58

Spremenjene navade za boljšo hrano

V tokratni rubriki Regionalna preskrba smo raziskovali spremembe potrošniških navad in drugačen njihov odnos do hrane. Nakupovanje hrane je...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img