Cena odvoza smeti ostaja nespremenjena

Ptujski mestni svetniki so včerajšnjo zadnjo sejo pred poletnimi počitnicami kljub 26 točkam opravili v dobri uri in praktično brez razprave.  Potem ko so že lani dvignili ceno vode, v začetku leta pa tudi kanalizacije, je zdaj prebivalcem najstarejšega slovenskega mesta grozil še dražji odvoz smeti, vendar do vnovične podražitve ni prišlo.

Na dnevnem redu včerajšnje seje je bilo sprva tudi odločanje o povečanju cen komunalnih storitev, a je mestna uprava slednjo točko umaknila pred sejo.

Med sejo se je porajalo kar nekaj dvomov o selitvi uprave vrtca, kar se tiče primernosti lokacije in ali je to sploh izvedljivo.
Pri izvedbi arheoloških raziskav je bilo razvidno, da se ureditev mestne tržnice draži. Posodobljena vrednost javnega naročila je tako za 1,4 milijona evrov višja, kot je bilo predvideno. Trenutno znaša kar 6,2 milijona evrov.

Čeprav se na mestni občini Ptuj zavzemajo za čim večjo mero racionalnosti rabe sredstev za obnovo mestne tržnice, pa temu zaradi določenih zapletov niso mogli zadostiti.

Svetniki so obravnavali tudi nedavno vloženo pobudo sedmih svetniških skupin za ustanovitev komisije, ki bi pregledala po njihovem mnenju netransparentno izveden projekt obnove mestne tržnice. Županja je svetnikom že na nedavnem delovnem sestanku pojasnila, da ustanovitve komisije ne more predlagati, saj bi bilo to v nasprotju z zakonodajo in občinskimi predpisi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj