spot_img

Celovita obnova vrtca in osnovne šole

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V občini Podlehnik se pripravljajo na popolno nadgradnjo vrtca in osnovne šole. Za potrebe investicije so od ministrstva za izobraževanje, znano in šport že prejeli nepovratna sredstva. V okviru projekta bodo prenovljeni prostori obeh vzgojno izobraževalnih zavodov, ob tem bo šola pridobila prepotrebno knjižnico. Po zagotovilih župana Sebastiana Toplaka pa to ni edina investicija, ki jo bo deležna tamkajšnja osnovna šola Podlehnik.

Občina Podlehnik je prejela sklep Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport za sofinancerska sredstva za potrebe nadgradnje tamkajšnjega vrtca in osnovne šole. Pristojno ministrstvo je za ta projekt namenilo nekaj več kot 500,000 evrov.
Projekt vsebuje nadgradnjo vrtca z dvema novima igralnicama in šole, kjer bodo zgradili tudi novo knjižnico. Ob tem občina že pripravlja projekt energetske sanacije osnovne šole.

Osnovna šola je sicer bila deležna že nekaj novosti, pred vhodom so uredili avtobusno postajališče, ki z otroškimi igrali v neposredni bližini ponuja dodaten prostor za druženje. Ob tem pa je šola ob košarkarskem igrišču postavila tudi sodobno plezalno steno.

Podlehniški občinski svetniki so sicer že julija soglašali z energetskim pogodbeništvom z občinama Lenart in Sveta Ana v Slovenskih goricah. Na takratnni izredni seji so potrdili izvedbene in podrobnejše dokumente. Občina Podlehnik je sicer sprva sodelovala z občino Videm, a je ta od projekta nepričakovano odstopila. V okviru skupnega partnerstva bodo v podlehniški občini energetsko sanirali stavbi osnovne šole in medgeneracijskega parka v Dežnem.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Do tega trenutka le malo odločitev za oddajo stanovanja državi

Stanovanjski sklad RS se je v okviru javnega najema stanovanj, pri katerem na trgu najema stanovanja in jih oddaja...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img