V občini Kidričevo se med gozdovi nahaja cesta, ki sega od izhoda iz avtoceste preko Njiverc in Hajdine do Slovenske Bistrice in zaradi nepreglednosti predstavlja veliko nevarnost za vse udeležence v prometu. Na občini želijo boljšo varnost ceste zagotoviti s celovito obnovo, projekt semaforizacije pa bo v večini financirala Direkcija Republike Slovenije z infrastrukturo, ki je trenutno v fazi pridobitve izvajalca del.

Glavna cesta skozi kidričevske gozdove, ki povezuje občino Kidričevo z občino Slovenska Bistrica velja za izredno prometno in hkrati nevarno cesto, kjer so se v preteklosti dogajale številne prometne nesreče. Zato so se vodilni na občini v sodelovanju z Direkcijo RS za infrastrukturo odločili za celovito obnovo omenjene ceste.

Cesto bodo preplastili, ob tem ureditvi šestih križišč pa bodo vzpostavili tudi sistem t.i. pametnih semaforiziranih sredstev.
Projekt sanacije ceste je bil v načrtu DRSI že zadnja tri leta, a je financiranje bilo zagotovljeno komaj za letošnje leto.

Z gradnjo obvoznice in sanacijo obstoječe glavne ceste se bo v Kidričevem glavna prometna infrastruktura bistveno posodobila in s tem zagotavljala tudi večjo varnost udeležencev v prometu.

Poleg vseh načrtovanih krožišč je Direkcija RS za infrastrukturo že sanirala v minulem obdobju, sedanji projekt pa gre za veliko obsežnejši, zato bo tudi finančno bolj obremenljiv in dolgotrajen.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj