Celjani z zmago na štajerskem derbiju resno v borbi za naslov prvaka

V 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije sta se v Ljudskem vrtu sta se pomerila NK Maribor in NK Celje. V uvodnih minutah smo bili priča t.i. “tenis” tekmi, z veliko izgubljenimi žogami na obeh straneh in “dirjanjem” po igrišču gor in dol brez prave povezanosti. Prvo resno priložnost pa si pripravil Maribor, ko sta na levi strani Mitja Viler in Rudi Požeg Vancaš preigrala gostujočo obrambo, vendar je bil Matjaž Rozman na pravem mestu.

Inciativa in vodstvo Celja

Celjani so v nadaljevanju začeli igrati konkretneje z željo po zmagi in ohranitev možnosti za osvojitev prvega naslova državnega prvaka, katere je Maribor zapravil z visokim porazom proti Sežani v prejšnjem krogu. V 35. minuti pa se je Celjanom trud obrestoval, ko je navidez nenevarno podajo v kazenski prostor Maribora poslal Mitja Lotrič, po kateri je Gregor Bajde žogo izbijal tako slabo, da je dosegel avtogol. 0-1. Gostje pa so po vodstvu povsem prevzeli inciativo na igrišču in po napaki Vancaša izpeljali hiter protinapad, ki ga je z izjemnim zadetkom iz razdalje izkoristil Dario Vizinger. 0-2. Prvi polčas tako 55. štajerskega derbija je tako povsem pripadel odličnim Celjanom, ki so na odmor odšli s kar dvema goloma prednosti.

Anemičen drugi polčas

Drugi polčas se je začel podobno, kot prvi, brez resnejših priložnosti. Mariborčani pa so z anemično igro, kljub zaostanku bili daleč od znižanja rezultata. Sergej Jakirović je bil tako bil prisiljen nekaj spremeniti, v igro so namesto Andreja Kotnika, Aleksa Pihlerja in Blaža Vrhovca vstopili Felipe Santos, Marcos Tavares in Amir Dervišević. Slednji je v 70. minuti sprožil nevaren strel iz roba kazenskega prostora, vendar je bil dokaj nenatančen, saj je žoga za slab meter zgrešila vrata Rozmana. Mitja Lotrič pa je iz prostega strela z razdalje slabih 30 metrov skoraj povišal na že 0-3.

Maribor je v zaključku tekme znižal rezultat, ko je Amir Dervišević v kazenski prostor Celja iz kota poslal izjemen predložek, z glavo pa je zadel Špiro Peričić. Rezultat se do konca tekme ni več spremeni, Celje je z zmago storilo pomemben korak proti senzacionalnemu naslovu prvaka, Maribor pa je zakockal še zadnje minimalne možnosti za osvojitev 16. zvezdice.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj