Kot smo že poročali je Maribor dobil krovni strateški dokument s področja okoljevarstva – Občinski program varstva okolja Mestne občine Maribor za obdobje 2021 do 2030. S svetnikom Stranke Mladih Slovenije – Zeleni Evrope Igorjem Jurišičem smo se pogovarjali o okoljski viziji mesta ob Dravi.

Okoljski izzivi v mestni občini Maribor so veliki. V želji po reševanju številnih okoljskih problemov je mestni svetnik Igor Jurišič dal pobudo za vzpostavitev sistema opozarjanja na okoljske izzive, ki bo dostopen vsem; tako tistim, ki so vešči digitalnega dela – na primer preko aplikacije, podobni ali celo na osnovi aplikacije Izboljšajmo Maribor ter preko spletne strani, kot tistim, ki niso – na primer preko obrazca, ki bi ga dobili skupaj z mestnim glasilom, na Mestni četrti ali krajevni skupnosti in preko telefona.

Maribor je dobil krovni strateški dokument s področja okoljevarstva – Občinski program varstva okolja (OPVO) Mestne občine Maribor za obdobje 2021 do 2030, ki ga je mestni svet MOM sprejel 22. aprila – na dan Zemlje.

Za obdobje 2021-2025 so ukrepi tudi finančno ovrednoteni. Za njihovo izvedbo je ocenjena potreba finančnih sredstev v višini cca. 83 milijonov evrov, od tega bo okoli 53 % MOM poskušala pridobiti iz drugih virov. A kot poudarja Jurišič so potrebni premiki tudi v praksi, ne samo na papirju.

Tudi pri energiji je mestni svetnik Stranke mladih – zeleni Evrope, sj bi lahko številne strehe koristili kot sončne elektrarne.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj