spot_img

Burna razprava o odpadnem blatu

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mariborski mestni svetniki so na včerajšnji prvi popočitniški seji med drugim obravnavali poročilo o izvrševanju proračuna v prvem polletju in se seznanili s študijo izvedljivosti za ravnanje z odpadnim blatom iz centralne čistilne naprave. Pripravilo jo je podjetje SL Consult, ki je v njej predstavilo tri najbolj optimalne variante. Lista za pravičnost in razvoj je sicer zahtevala umik točke z dnevnega reda.

Mariborski mestni svetniki so na prvi redni seji po poletnem premoru soglašali s podelitvijo naziva častni občan Tonetu Partljiču in podelili nov mandat direktorici muzeja Narodne osvoboditve Aleksandri Berberih Slana. Podprli so tudi zadolževanje in dokapitalizacijo Doma pod Gorco za namen širitve in se seznanili s polletno realizacijo proračuna. Pri nekaterih temah pa je bila razprava vse prej kot mirna.

Raziskava o ravnanju z odpadnim blatom s čistilne naprave, ki predvideva kombinacije sosežiga v načrtovani sežigalnici, anaerobno obdelavo s hidrolizo in monosežig z izločevanjem fosforja, s čimer bi znižali ceno odvoza blata. Še najbolj ga je zmotilo dejstvo, da prebivalcev Dogoš o načrtih niso niti seznanili.

Za takšne rešitve je po mnenju svetnika stranke Naša dežela odgovorna v prvi vrsti država.
Svetniki so se seznanili tudi s strategijo športa do leta 2030, a v Listi za pravičnost in razvoj in Listi Franca Kanglerja so pred sejo opozorili, da se občinsko vodstvo izogiba razpravam o nepravilnostih pri razpisih za financiranje športa.

Med drugim so na mestni seji tudi mariborski policisti predstavili lanske razmere na področju varnosti, ki so bile ugodnejše kot prejšnja leta. Župan pa si je zaželel strožji nadzor nad skuterji v coni za pešce.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img