spot_img

Brezplačna vozovnica Slovenija tudi za invalide brezplačna

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Med potniki, ki bodo od 1. oktobra letos upravičeni do brezplačne uporabe mestnega avtobusnega prometa z državno vozovnico Slovenija, so tudi imetniki invalidske
evropske kartice (brez delovnega zavarovanja).

Marprom vabi k prevzemu nove vozovnice Slovenija

Občane MO Maribor, ki so na podlagi statusa invalida lahko že doslej koristili brezplačen prevoz z mestnimi avtobusi, vabijo, da se ne glede na to oglasijo na glavni avtobusni postaji in prevzamejo novo vozovnico Slovenija.

Invalide pozivajo, da na blagajni Avtobusne postaje Maribor to storijo najpozneje do 1.
novembra letos in nato za prevoz v mestnem potniškem prometu tudi uporabljajo novo vozovnico Slovenija (namesto obstoječe Marpromove kartice). Vozovnica Slovenija je namreč zanje ugodnejša, saj jim zagotavlja brezplačen prevoz z mestnimi avtobusi tako v Mariboru kot Ljubljani, poleg tega pa še medkrajevnem potniškem prometu po vsej Sloveniji z avtobusi in vlaki.

Za brezplačne prevoze s statusom invalida tudi v Mariboru prevzem nove  državne vozovnice | Mariborinfo.com

Kaj je potrebno storiti za pridobitev vozovnice?

Za pridobitev vozovnice Slovenija morajo invalidi izpolniti vlogo dostopno na povezavi in predložiti osebni dokument ter izkaznico ugodnosti invalida. Na podlagi tega bo izdelana nova vozovnica Slovenija, ki je na priloženi sliki. Medtem bo spremljevalcem invalidov, ki jim v Mariboru na podlagi odobrene občinske vloge prav tako že pripada brezplačen prevoz z mestnimi avtobusi (skupaj z invalidi), to še naprej omogočala obstoječa Marpromova kartica.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img