Tik pred poletnimi počitnicami so se svetniki Občine Ruše dobili na 16. redni seji, ki je na dnevnem redu vsebovala kar nekaj pomembnih točk. Svetniki so tako razpravljali tudi o uskladitvi cen komunalnih in drugih storitev v letu 2021. Tako so svetniki potrdili tudi uskladitev cene za oskrbo s pitno vodo, ki je bila neizbežna.

Če so svetniki spremembe cen vode in ravnanja s komunalnimi odpadki podprli, pa je bilo drugače pri Soglasju k Finančnemu načrtu in Programu dela Javnega zavoda Cezam za leto 2021. Nesoglasja svetnikov, ko gre za Javni zavod Cezam so v ruškem občinskem svetu sicer že nekaj običajnega.

Ruška županja Urška Repolusk je sicer zavrnila očitke, da šepa komunikacija med Občinsko upravo in javnim zavodom. Da so odnosi korektni je na seji potrdil tudi direktor Javnega zavoda Cezam Gorazd Ladinek.

Na seji je bila načrtovana tudi točka o začetku izvajanja investicije prenove Trga vstaje, a je županja to točko umaknila z dnevnega reda.
Občina Ruše bo sedaj sredstva za omenjeni projekt poskusila zagotoviti tudi iz drugih virov in tako izdatno znižati proračunsko breme.
Svetniki Občine Ruše bodo pred odhodom na počitnice sicer v prihodnjih dneh opravili še dopisno sejo, konec avgusta pa bi lahko že razpravljali tudi o rebalansu proračuna.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj