Občina Dornava je sredi januarja sprejela proračun za leto 2021, v katerem je na odhodkovni strani največ sredstev namenjenih obnovi prometne infrastrukture. V proračunu so rezervirana tudi sredstva za izjemno pomemben projekt celovite obnove vodovoda v Spodnjem Podravju.

Občina Dornava je bila zaradi znanih epidemioloških razmer do sredine prejšnjega meseca na začasnem financiranju, svetniki pa so proračun potrdili na seji občinskega sveta 14.januarja. Z realizacijo lanskoletnega proračuna so v Dornavi zadovoljni. Projekte, ki so jih načrtovali, so zaključili, vključno z največjim.

Nekaj grenkega priokusa vseeno ostaja. Občina Dornava je nekoliko nesrečno izpadla iz projekta regionalnih kolesarskih povezav v Spodnjem Podravju, ko je bila črtana trasa med Ptujem in Dornavo. Ostajajo pa v Dornavi zavezani projektu obnove vodovoda v Podravju, od katerega se med letoma 2021 in 2026 pričakuje tudi nekaj evropskih sredstev.

Občine Spodnjega Podravja so sicer kar nekaj časa iskale konsenz glede omenjenega projekta, a ga na koncu vendarle našle. V Dornavi so tega še kako veseli. Občina Dornava je v proračunu za leto 2021 za projekt vodovoda v Spodnjem Podravju sicer rezervirala 20.000 evrov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj