Boljšji sejem ponovno odprt, ob vstopu obvezne zaščitne maske

 

Po petih vlogah je bolšji sejem na Teznu spet dobil zeleno luč. Po novem bolšji sejem ne bo potekal le v nedeljo, ampak tudi v soboto. S strožjimi pravili je bil nedavno svoja vrata primoran zapreti tudi mariborski bolšji sejem, organizatorjem pa je po treh tednih borbe z dovoljenji naposled uspelo pridobiti soglasje Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Bolšjak bo tako potekal ob sobotah in nedeljah, vstop bo naenkrat dovoljen le omejenemu številu ljudi, med stojnice pa se nikar ne podajte brez mask.

 

Obvezno nošenje zaščitnih mask

Tudi glede nošnje mask bodo reditelji, ki bodo spremljali dogajanje, nepopustljivi in strogi, hkrati pa bodo skrbeli, da na samem sejmu ne bi prišlo do zbiranja posameznikov v večjih skupinah. »Žal, kdor ne bo imel maske, ne bo mogel na sejem. Sedaj smo se res trudili, da bi uspeli in da lahko začnemo delati, zato mislim, da nam ni cilj, da že prvi vikend vse zapremo.« Prvi vikend bo sicer še v znamenju »lovljenja«, pove Sergeja Lovec, upajo pa, da bodo tako prodajalci kot stranke razumeli, da je, če želijo obratovati tudi v prihodnje ter predvsem ustrezno poskrbeti za svoje zdravje, pravila potrebno upoštevati.

 

Tradicionalna nedelja in sobota za nove priložnosti 

Koronavirus je prinesel tudi večji nadzor nad sejemskimi prodajalci. Organizatorji sejma so prodajalcem tako ponudili možnost, da rezervirajo in zakupijo prostor na sejmu, ti pa bodo imeli prednost pri prodaji tudi sedaj, ko bolšji sejem ponovno odpira svoja vrata.

Pravila za prihod so torej jasna – pridite le zdravi in z masko ter za varnost sebe in svoje okolice poskrbite za ustrezno higieno rok ter kašlja.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj