spot_img

Bodo v Radencih zaradi Titove ceste ostali brez župana?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Po odmevni odločitvi Ustavnega sodišča, da do končne odločitve zadrži poimenovanje Titova cesta, je župan Radencev Roman Leljak dejal, da bo preimenovanje odpravil in predlagal referendum, ker naj bi to bilo tudi finančno najbolj racionalno in pravično do občanov Radencev.

Ustavno sodišče je zadržalo izvrševanje spremenjenega občinskega odloka o imenovanju ulic, trgov in naselij v Radencih do končne odločitve glede pobude o referendumu, na katerem bi v tem zdraviliškem kraju odločali o preimenovanju Titove ceste v Cesto osamosvojitve Slovenije.

Podpisniki peticije proti preimenovanju so že maja predalgali referendum, a ga je župan Leljak vztrajno zavračal. Ko sta upravno in ustavno sodišče pritrdili podpisnikom peticije, pa je referendum predlagal sam. Franc Vukajč, prvi podpisnik pobude, je potrdil, da sta tako upravno kot ustavno sodišče potrdila njihovim nameram, da Titova cesta v Radencih ostane Titova.

Podpisniki peticije so prepričani, da gre za ideološko kaprico zdajšnjega župana. Leljak vztraja, da se bo ustavno sodišče moralo izjasniti glede ustavnosti referenduma. Če slednjega bodo izpeljali in bodo občani Radenc potrdili, da ime Titova cesta ostane, pa napoveduje nepreklicen odstop.

Kako se bo saga okoli preimenovanja ulice končala bomo videli oktobra, ko bodo poleg imena ceste na posvetovalnem referendumu odločali še o volilnem sistemu v občini kot tudi o tem, ali naj občina ostane izvajalec gospodarske javne službe oskrbe s pitno vodo.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Na “štengah” padel 10 let star rekord

Tradicionalni tek po 454 stopnicah na Kalvarijo je bo Univerzitetna športna zveza Maribor, že 12. leto izpeljala uspešno. V...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img