V Občini Lenart je proračun za prihodnje leto razvojno investicijsko naravnan in je težek nekaj manj kot 10 milijonov evrov. Za investicije bodo namenili vsaj 60 odstotkov sredstev. O ključnih investicijah v letošnjem letu smo se pogovarjali s tamkajšnjim županom Janezom Krambergerjem.

Kot smo že velikokrat poročali so v letošnjem proračunu občine Lenart tri ključne investicije. Največja med njimi pa je zagotovo centralna čistilna naprava, za katero je rezerviranih 2,5 milijona evrov.

Kar 2 milijona evrov bodo namenili za vzgojo in izobraževanje. Velika investicije na področju šolstva je tudi prizidek k osnovni šoli, z realizacijo katerega bodo pričeli v najkrajšem možnem času.

Še največ dela imajo z umeščanjem lenarške obvoznice v prostorski načrt, s katero želijo pomembno doprinesti k razvoju občine in lažjemu dnevnemu migriranju tamkajšnjih prebivalcev.

V skladu z zakonom pa morajo pridobiti tudi zeleno luč naravovarstvenikov, saj z gradbenimi posegi ne smejo ogrožati zaščitene favne in flore.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj