Bodo fitnes centri morali zapreti svoja vrata?

Uradni vladni govorec Jelko Kacin je, ob vse večjem številu pozitivnih testov na novi koronavirus, pojasnil, da bo skoraj zagotovo sledilo zaostrovanje ukrepov. Vlada naj bi tako za preprečevanje širjenja okužb kmalu sprejela še tretji sveženj oranžnega paketa, ki med drugim predvideva tudi zaprtje športnih dvoran in fitnes centrov.

Pristojni so v ponedeljek opravili 3308 testov in potrdili 397 primerov, kar je 12-odstotni delež pozitivnih testov. Tako smo hitro dosegli vse kriterije za uvedbo tretjega paketa oranžne faze v načrtu ukrepanja ob drugem valu. Slednji trenutno predvideva tudi zaprtje fitnes centrov in športnih dvoran, ki naj bi bila tudi tvegana okolja, je pojasnil vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin, ki kot eno od možnosti omenja, da vseh fitnes centrov ne bodo zapirali, ampak da bo dovoljena individualna vadba, ki bo omejena le na eno osebo.
Medtem ko naj bi Kacin podatke o tem, koliko okužb izhaja iz fitnes centrov, pridobil na podlagi epidemioloških anketiranj, pa na NIJZ pravijo, da teh podatkov nimajo in jih ne zbirajo.

In medtem, ko je na splošno omejeno zbiranje na deset ljudi, gre marsikomu v nos, da se pri mašah in ostalih verskih obredih – ki se jih udeležujejo pretežno starejši in zato tudi bolj rizični – še vedno lahko zbere do 500 ljudi.

Tretji, zadnji paket z oranžnega seznama, sicer zajema še ukrepe, kot so zapora/karantena posameznih občin ali regij, splošna prepoved obiskov v bolnišnicah, zaprtje gostinskih lokalov, zaprtje športnih objektov za amaterje, omejitev delovanja frizerskih in kozmetičnih salonov, prepoved vseh javnih in kulturnih prireditev ter porok v posameznih občinah. Pri tem pa je pomembno poudariti, da lahko vlada sprejme vse ukrepe, ali le določene izmed njih.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj