Občina Šentilj je pred časom občankam in občanom omogočila, da soodločajo pri manjših projektih v občini skozi sodelovanje pri participativnem proračunu. Namen tega je, da se v občini izvedejo projekti, ki si jih želijo občani.

Bobekova trim steza je vsekakor posebnost. S svojo razgibanostjo navduši vsakega obiskovalca, saj jo nekdo z osnovno gibalno sposobnostjo lahko prehodi v 30 minutah.

Trim steza vsebuje štirinajst vadbenih točk na katerih se lahko obiskovalci ustavijo in prakticirajo predlagano vadbo. Če obiskovalcu katera vadba ne ustreza pa le-to lahko preskoči in se premakne na naslednjo. Odrodja za vadbo so domiselno postavljena in v odličnem stanju.

Hkrati z vzpostavitvijo trim steze so si na občini želeli tudi uradno otvoritev pridobitve, ki pa so jo morali zaradi aktualnega epidemiološkega stanja prestaviti, zaenkrat za nedoločen čas.

Zaradi takšnih in podobnih projektov s participativnim proračunom v občini Šentilj tudi nadaljujejo. S tem om porabi denarja, namenjenega krajevni skupnosti odločajo neposredno občani, s tem pa si občina prizadeva k zvišanju kakovosti življenja, krepitvi družbene participacije in širitvi zavedanja, da lahko vsak prispeva h gradnji skupnosti.

Sprehod po Bobekovi trim stezi je v besedo in sliko ujel Kulturno medijski center Slovenije.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj