spot_img

Bo Tkalka še kdaj zasijala?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Pred leti se je v Tkalskem prehodu začela pisati ambiciozna zgodba Tkalke. Prostori nekdanjega Galenskega laboratorija so postali dom organizacij, ki so želele razvijati turizem, podjetništvo, socialno podjetništvo, zadružništvo ter družbene inovacije. A se je, tako kot se pri nas pogosto zgodi, zapletlo.

Tkalka je tako danes le še bleda senca objekta, ki so mu vsebino dajale številne inovativne ideje. Mariborska občina dolgo ni vedela, kaj naj si s Tkalko sploh začne. Županstvo nekdanjega župana dr. Andreja Fištravca je v stavbo vabilo investitorja, ki ga kasneje ni bilo, Tkalka se je prodajala, a neuspešno. Danes je tako v objektu le še pet najemnikov.

Kljub slabemu stanju objekta se zdi, da je med stenami Tkalke ostalo še kar nekaj optimizma. Da zmorejo, so najemniki pokazali že pred vselitvijo, ko so z lastnim denarjem in delom obnovili zapuščen objekt. Lužar Fajtova verjame, da se lahko zlati časi Tkalke še vrnejo. Morda lahko k temu pripomore tudi mariborska občina. Ugodnejši pogoji najema bi Tkalko najbrž naredili privlačnejšo, kot je v tem trenutku.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Investicije dražje, roki izvedbe pa daljše

Gradbena dela na objektih in infrastrukturi, ki se izvajajo na območju Mestne občine Ptuj so ocenjena na 23, 5...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img