Bo Tkalka še kdaj zasijala?

0
53

Pred leti se je v Tkalskem prehodu začela pisati ambiciozna zgodba Tkalke. Prostori nekdanjega Galenskega laboratorija so postali dom organizacij, ki so želele razvijati turizem, podjetništvo, socialno podjetništvo, zadružništvo ter družbene inovacije. A se je, tako kot se pri nas pogosto zgodi, zapletlo.

Tkalka je tako danes le še bleda senca objekta, ki so mu vsebino dajale številne inovativne ideje. Mariborska občina dolgo ni vedela, kaj naj si s Tkalko sploh začne. Županstvo nekdanjega župana dr. Andreja Fištravca je v stavbo vabilo investitorja, ki ga kasneje ni bilo, Tkalka se je prodajala, a neuspešno. Danes je tako v objektu le še pet najemnikov.

Kljub slabemu stanju objekta se zdi, da je med stenami Tkalke ostalo še kar nekaj optimizma. Da zmorejo, so najemniki pokazali že pred vselitvijo, ko so z lastnim denarjem in delom obnovili zapuščen objekt. Lužar Fajtova verjame, da se lahko zlati časi Tkalke še vrnejo. Morda lahko k temu pripomore tudi mariborska občina. Ugodnejši pogoji najema bi Tkalko najbrž naredili privlačnejšo, kot je v tem trenutku.

Napiši komnetar

Please enter your comment!
Please enter your name here