spot_img

Bo Tkalka še kdaj zasijala?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Pred leti se je v Tkalskem prehodu začela pisati ambiciozna zgodba Tkalke. Prostori nekdanjega Galenskega laboratorija so postali dom organizacij, ki so želele razvijati turizem, podjetništvo, socialno podjetništvo, zadružništvo ter družbene inovacije. A se je, tako kot se pri nas pogosto zgodi, zapletlo.

Tkalka je tako danes le še bleda senca objekta, ki so mu vsebino dajale številne inovativne ideje. Mariborska občina dolgo ni vedela, kaj naj si s Tkalko sploh začne. Županstvo nekdanjega župana dr. Andreja Fištravca je v stavbo vabilo investitorja, ki ga kasneje ni bilo, Tkalka se je prodajala, a neuspešno. Danes je tako v objektu le še pet najemnikov.

Kljub slabemu stanju objekta se zdi, da je med stenami Tkalke ostalo še kar nekaj optimizma. Da zmorejo, so najemniki pokazali že pred vselitvijo, ko so z lastnim denarjem in delom obnovili zapuščen objekt. Lužar Fajtova verjame, da se lahko zlati časi Tkalke še vrnejo. Morda lahko k temu pripomore tudi mariborska občina. Ugodnejši pogoji najema bi Tkalko najbrž naredili privlačnejšo, kot je v tem trenutku.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:03:40

Veseli december brez druženja

Lanski veseli december je bil v Sloveniji bolj klavrn. Zaradi epidemije koronavirusa so veljali številni ukrepi, tudi omejitev potovanja...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img