Ko je na zadnjih lokalnih volitvah v Radencih s skoraj 53 odstotki glasov v drugem krogu slavil Roman Leljak, je bilo to zagotovo eno večjih presenečenj. Eden najbolj kontraverznih županov v Sloveniji si je za Radence zadal ambiciozne načrte, a ob tem ni mogel ubežati svoji preteklosti in očitkov, da ga vodi močna ideologija. Z županom smo spregovorili o njegovi viziji občine Radenci in o tem, ali se na županskem stolčku vidi tudi v prihodnjem mandatu.

Župan, ki se v medijih v zadnjem času največkrat pojavlja zaradi preimenovanja Titove ceste v Radencih, s čimer je povzročil revolt dela občanov pravi, da ga pri tem preimenovanju ni vodila ideologija in da se bi sam veliko raje ukvarjal s prihodnostjo občine. Želi si, da bi Radenci znova postali eden temeljev slovenskega turizma.

S tem namenom je v načrtu kar nekaj projektov, s katerimi bi Radenci postali turistično še bolj privlačni. In čeprav je Leljak prepričan, da dela dobro, se še vedno sooča z očitki zaradi grehov iz preteklosti, zaradi katerih je pristal tudi v zaporu.
Da naj bi pri Krapini rojenega župana na njegovi politični poti vodila tudi ideologija, mu še očitajo nasprotniki. Odločitve o tem, ali bo kandidiral tudi na naslednjih lokalnih volitvah še ni sprejel. Pravi, da bo veliko povedal že načrtovani referendum od preimenovanju Titove ceste. Z rezultatom volitev pa se vsaj zaenkrat še ne obremenjuje.

O tem kako uspešno ali neuspešno Roman Leljak vodi Radence, bodo tako na volitvah odločali volivci, že sedaj pa vas vabimo, da nam na naši spletni strani v anketi zaupate oceno dela župana občine Radenci.

Zanima nas vaše mnenje:

Could not load the poll.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here