spot_img

Bo prevladala politična modrost?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Rušah se bodo svetniki jutri dobili na izredni seji, na kateri bodo odločali o rebalansu proračuna za leto 2021. Rebalans je potreben zaradi dobrih novic, ki so jih na Občini Ruše prejeli nedavno. Za kar tri pomembne projekte jim je namreč uspelo dobiti nepovratna državna sredstva.

Da so v Rušah prepričali Ministrstvo za kulturo in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je bilo potrebnega veliko dela. A napori so se vendarle izplačali. Zadnjo besedo bodo jutri imeli svetniki, od katerih je odvisna uresničitev omenjenih projektov.

Za ureditev Trga vstaje so v Rušah pridobili 424.000,00 evrov za fizično izvedbo ureditve trga, kar predstavlja kar 80 % upravičenih stroškov. Z ureditvijo in prenovo trga si lahko občani Ruš obetajo osrednji prostor za druženja, srečanja in prireditve. Za obnovo Doma kulture Ruše so pridobili skoraj 178.000 evrov.

S tem, ko je država Rušam namenila več kot 600.000 evrov nepovratnih sredstev, se na občini ozirajo tudi v prihodnost. Dobili so namreč dokaz, da z dobro pripravljenimi projekti od države lahko pričakujejo pomoč.

Na Občini Ruše ob tem dodajajo, da bo mogoče sredstva, ki si bila sicer rezervirana za izvedbo teh projektov, porabiti za druge investicije in projekte v občini.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img