spot_img

Bo glavno parkirišče pod Pohorjem z začetkom zimske sezone postalo plačljivo?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Marprom bo v dogovoru z Mestno občino Maribor predvidoma do pričetka zimske sezone uvedel plačljivo parkiranje na glavnem parkirišču. Občani so nad to odločitvijo ogorčeni, saj omenjen prostor že vrsto let brezplačno uporabljajo.

Direktor Marproma, Bernard Majhenič takšnim očitkom odgovarja: “Vsa debata je pokazala čisti egoizem posameznikov, ki razmišljajo samo v lastnem interesu. Pa, da navedem primer; športnik, ki se je pripeljal iz centra in želi peš na Pohorje in iz Pohorja, vmes ne popije niti čaja, ne poje ničesar, po možnosti še smeti iz nahrbtnika pusti na hribu, da, to se dogaja dnevno – ampak tudi to, je še vse sprejemljivo, dokler ne pridemo, do tega, da ta isti športnik želi parkirati čisto blizu vznožja Pohorja in mu je težko narediti dodatnih 100m iz brezplačnega parkirišča.”

                                         Pohorje ponuja mnogo dejavnosti v vseh letnih časih

Potek zapiranja parkirišča še ni znan

Datum spremembe režima še ni določen, tudi cenik ne. Majhenič pa dodaja, da ni nikakor primarni namen podjetja Marprom pridobivanje dodatnih sredstev, “ampak samo, da tiste, ki pridejo v službo pod ali na Pohorje spravit na oddaljena parkirišča saj parkirajo za 8 in več ur (več kot 50% parkirnih mest je zasedenih ravno zaradi zaposlenih) zato, da je na parkirišču dovolj prostora za obiskovalce.”

Brezplačno parkiranje za tiste, ki bodo koristili ponudbo

V načrtu je torej, da bo parkiranje brezplačno le za tiste uporabnike, ki bodo kupili katero od vozovnic za na Pohorje, tukaj so vštete koriščenje gondole, kolesarskega parka ali predvsem v zimskih mesecih aktualnega smučanja. V tak sistem želijo vključiti tudi gostince, bo pa pod Pohorjem še vedno mogoče brezplačno parkirati pod hoteloma Habakuk in Arena.  “Ko bo dogovor z gostinci sklenjen vas bomo tudi obvestili, kdo so ti gostinci da boste vedeli kako lahko brezplačno zapustite parkirišče če niste naš uporabnik. Če pa ste obiskovalcev Pohorja, ki greste gor in dol ter ne koristite nobenih uslug nikjer, pa parkirajte na brezplačnih parkirnih mestih, ki jih je v okolici dovolj, saj vam bi moralo biti vseeno ali naredite 3km ali 3,1km”, je zaključil direktor Marproma, Bernard Majhenič.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Pošta Slovenije dviguje cene

Pošta Slovenije je s 1. avgustom spremenila cene poštnih storitev. Cena pošiljanja standardnega pisma v notranjem poštnem prometu je...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img