Avtoprevozniki pričakujejo pomoč

Koronavirus je tako kot na druge dejavnosti vplival tudi na prevozništvo. Večina prevoznikov je, zaradi velikega izpada prometa, že nelikvidnih. Kopičijo se dolgovi in zamujeni računi, izplačila dohodkov voznikom pa so pod velikim vprašajem. Ne glede na vse težave pa državne institucije od prevoznikov zahtevajo redno plačevanje davkov, kot da do epidemije koronavirusa sploh ni prišlo. Stanje na področju prevozništva je vse prej kot obetavno. Velike težave se pojavljajo pri zagotavljanju prometa.

Po mnenju Andreja Klobase, ki se aktivno z prevozništvom ukvarja že več let, pristojni organi niso naredili dovolj za podjetja, ki so utrpela resne posledice, zaradi virusa covid-19.

Napoveduje se recesija in finančna kriza na vseh ravneh, zaradi neizpolnjenih obljub pristojnih pa bo sekcija za promet pri obrtni zbornici, ki združuje številna majhna podjetja, zagotovo protestirala.

Področje prevozništva se še verjetno kar nekaj časa ne bo vrnilo v neke ustaljene tirnice, v katerih je bilo pred epidemijo.
Prihodnost transporta je torej zelo negotova. V primeru, da vladajoči ne bodo našli posluha za zaposlene v tej panogi bo prišlo do množičnih protestov, posledično pa stečajev in odpuščanj ljudi, kar pa si prav gotovo noben ne želi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj