spot_img

Avtobusno vozlišče na Trgu revolucije

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mariborska občina načrtuje popolno reorganizacijo javnega potniškega prometa. Kot osrednjo točko posodobljenega javnega prevoza pa je izbrala Trg revolucije. Gre za območje med Starim mostom in UKC Maribor, ki bi ga postopoma spremenili v avtobusno vozlišče, ki bi povezoval praktično vse avtobusne linije v mestu. Vodilne na občini pa čaka kar nekaj administrativnih zapletov, saj je območje kulturno zaščiteno.

Mestna občina Maribor pripravlja temeljito posodobitev Trga revolucije, kjer se načrtuje t.i. prestopna točka, za reorganiziran javni potniški promet. Kakšne spremembe se vse obetajo?

Občina namreč želi posodobiti javni potniški promet, v želji po čim manj odvečnih linijah in pospešitvi delovanja javnega prevoza. Trg revolucije bi bil eno izmed primarnih vozlišč v mestu, ki predstavlja glavno prestopno postajo Slednjo pa želijo združiti oz. Uskladiti z primestnimi avtobusnimi linijami in železniškim prometom.

Na mariborski občini so tudi pojasnili kako se prometna strategija mesta spremenila z zaprtjem Koroške ceste in Glavnega trga oz. Kaj bo prinesla reorganizacija Trga revolucije.

V tem trenutku pripravljajo idejne zasnove za rešitev administrativnih zapletov, Trg revolucije je namreč spomeniško zaščiten, zato možnost in način ureditve določa Zavod za varstvo kulturne dediščine.  Ubadajo pa se tudi z pritožbami meščanov, ki ne želijo v neposredni lokaciji povečanja prometa.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img