Avtobusno postajališče na Ptuju po 10-letih še vedno brez sanitarij

Črna točka najstarejšega mesta ob Dravi je ptujska avtobusna postaja. Le-ta obratuje še vedno brez napisa, brez objavljenih voznih redov in brez sanitarij.

Tudi po desetih letih od prve prijave ptujski izpostavi republiške zdravstvene inšpekcije, ki jo je v imenu Turističnega društva Ptuj podal takratni predsednik Albin Pišek, da ptujska avtobusna postaja obratuje brez javnih sanitarij, ta problem še vedno ni rešen.

Urejene sanitarije kmalu zaprli zaradi vandalizma

Kot rešitev so namestili dixije, ki pa so v teh epidemiološko zahtevnih časih, vse prej kot primerni. Po izrednem inšpekcijskem nadzoru v letu 2010 je takratno podjetje Veolia sanitarije sicer na novo uredilo, vendar so bile odprte le kratek čas. Kmalu so bile zaradi vandalizma spet zaprte.

Takratna mestna oblast se ni odzvala. Tako je dovolila, da potniki svoje potrebe opravljajo na bližnjih zelenicah, otroškem igrišču, v grmovju, pred vrati najemnikov garaž, … Kar je v mestu, ki se ponaša s številnimi naslovi najbolj urejenega kraja v Sloveniji, opravljanje potrebe okrog avtobusne postaje v 21. stoletju sramotno.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj